Ensemble Fenix är en nyskapande, fristående ensemble bestående av professionella musiker som förmedlar klassisk musik med engagemang och energi.

Ensemblens storlek varieras efter behov, från trio till fullstor orkester och vi engageras ofta till körkonserter i kyrkor och konserthus.

Anna Kroeker, violin
Anna Kroeker har en gedigen erfarenhet som frilansande violinist. Hon har haft årslånga uppdrag för symfoniorkestrarna i Malmö, Gävle, Helsingborg och Göteborg samt för Kungliga filharmonikerna. Genom regelbundet engagemang i olika kammarmusiksammanhang, spelar Anna det mesta från barock till nutida och bluegrass. Som medlem i Aniarakvartetten har hon varit med om flertalet skivinspelningar och turnerat i Kina.

Anna har sin utbildning från Sibeliusakademin i Helsingfors samt Musikhögskolan i Malmö.

 

Isabel Blommé, cello
Isabel Blommé är frilansande cellist som ofta anlitas av orkestrar både i Sverige och utomlands, bl a Sveriges radios symfoniorkester, Operans hovkapell samt New Zealand Symphony Orchestra. Därtill är hon medlem i flertalet ensembler utöver Ensemble Fenix, t ex Indrakvartetten, världs- och folkmusikensemblen Parizad samt Stahlhammer Klezmer Classic Trio. Den sistnämnda trion har turnerat i både Makedonien, USA och Israel.

Isabel är utbildad vid Musikhögskolan i Stockholm och har erhållit flera stipendier från bl a Kulturrådet, Konstnärsnämnden och Anders Walls stiftelse.

 

Karin Ebbersten, viola
Karin Ebbersten är anställd vid Västerås sinfonietta sedan 2012. Hon engageras också av andra orkestrar och ensembler som Kungliga filharmoniska orkestern, Stockholm Concert Orchestra, Göteborgsoperan samt Sveriges Radioorkester.

Karin är utbildad vid Musikhögskolorna i Malmö och Stockholm samt Edsbergs musikinstitut och har även en pedagogisk påbyggnad från Musikhögskolan i Stockholm. Hon har studerat utomlands för bl a Isaac Stern, Henry Meyer och Philip Setzer m fl. Karin har erhållit stipendier från Helge Ax:son Johnsons Stiftelse, Västerås musiksällskap samt Västerås sinfoniettas vänner.